Diş Hekimi Muayenesi

Çürük Tedavisi (Kariyoloji)
3 Şubat 2020
Çocuk Diş Tedavileri (Pedodonti)
11 Mayıs 2020

Diş Hekimi Muayenesi

Diş hekimi muayenesi neden önemlidir? Dişler’de oluşan temel hastalıklar zarar verebilen bakterilerden kaynaklanır. Bu hastalıklar genelde diş eti hastalığı ve çürüktür.

Muayene’de bu hastalıkların bulgu ve teşhisi yapılır. Aciliyete göre sıralanarak planlaması yapılır ve oluşabilecek fiyat maliyeti hastamız ile görüşülür.

Diş hekimi muayenesi sadece diş hastalıklarını mı kapsar? Hayır. Diş yemekleri öğütebilmek için çiğneme veya dilin ve dudağın dişler ile temasından oluşan harf ve sesin bileşimiyle oluşan ifade biçimini gerçekleştirmek için gerekli bir olgudur. Diş aynı zamanda, kafa tasında bulunan alt ve üst çenenin fonksiyonel yapısı için gerekli bir mekanizmadır. Çene’de oluşan kasılmalardan dolayı diş sıkma ve gıcırdatma sorunları sıkça görülür, bu durumun etkileri ve tadavileri de muayene’de ele alınan konulardan biridir.

Dişler aynı zamanda güzelliğimizi ve ruh halimizi etkileyen bir unsurdur! Özellikle son dönemlerde güzellik üzerine oluşan algının da dişler üzerinde büyük bir etkisi olduğunu çoğumuz biliyor. Estetik açıdan da değerlendirip, ideal algıya uygun bir estetik düzenleme yapılabiliyor.

Kapsamlı Diş Temizliği

Dişleri kapsamlı muayene edebilmek için, öncelikle profesyonel diş (taşı) temizligi şart. Diş taşlarinin kapladiği diş yüzeyleri ve diş etlerinin durumunu daha net görebilmek icin bu işlem yapılmalıdır. Diş temizliği sonrasi yüksek dozlu florürlü pasta/macun ile dişler cilalanir ve florür ile disler’de çürümeye karsi tam koruma saglanir.

Temizlik sonrasında ağız sağlığınızı korumanız ve geliştirmenize yönelik olarak evinizde kullanabileceğiniz teknikler ve ürünler konusunda size bilgi verilir. (bkz. http://dtcananozer.com/agiz-ve-dis-bakimi/)

Muayenelerimiz ortalama 30-60 dakika aralığında sürebiliyor.

Amaç ağız sağlığınızı korumak ve herhangi bir sorun ya da hastalık belirtisi varsa sorun ciddileşmeden mümkün olduğunca kısa sürede tanı koyarak gerekli tedaviyi yapmaktır

Diger faydalari:

Plak ve diş taşları diş eti hastalıklarına, diş çürüklerine, ağızda kötü kokuya ve agiz ici iltihaplanmalara neden olabilir.

Röntgen

Yaşınıza, diş ve diş eti hastalıklarına yakalanma riskinize ve belirtilere bağlı olarak ağzınızın röntgeninin çekilmesi gerekli olabilir. Röntgenler gözden kaçmış sorunların tespit edilmesine ve tanı konulmasına yardımcı olabilir; örneğin çene kemiğindeki hasarları, gömülü dişleri, apseleri, kist ve tümörleri ve dişler arası çürükleri tespit edebilir. Şayet gebeyseniz, bilgi verin; hamilelik döneminde röntgen çekilmemelidir.